Bloemetje
Reacties
In deze sectie zijn reacties terug te vinden van mensen die gebruik hebben gemaakt van de diensten van Carella Hommes.

Deze plechtigheid ging onze verwachtingen te boven. We hebben van alle aanwezigen ontzettend veel lieve reacties gekregen! Je hebt tante Ans absoluut eer aan gedaan: iedereen herkende haar in je verhaal. Daarnaast voelden we ons door jouw bijdrage erg gesterkt in dit alles. Bedankt!
Jilles van der Molen en Amanda Goudkamp

 

Mijn dank aan jou is heel groot voor wat je hebt gedaan in die dagen dat onze wegen samen opliepen. Zo bijzonder hoe jij alles hebt begeleid. Het was heel goed zo! En in die zin een hele mooie en waardevolle tijd. Ik heb na de begrafenis veel reacties gehad over de afscheidsdienst. Erg dankbaar en mooi, alsof ze erbij was (en dat was ze natuurlijk ook).
Jolien Langhout

We denken nog regelmatig aan je en zijn je heel dankbaar voor je warme betrokkenheid en het delen van, wederzijdse, gevoelens.
Gré Koek-Zwaan

 

Als ik terug denk aan de dag van de crematie dan krijg ik een een warm gevoel. Het is zo gegaan zoals ik het in gedachten had. Binnen 3 dagen had je het voor elkaar gekregen om een mooi levensverhaal op papier te zetten. Je hebt mijn dochter eerlijk en oprecht beschreven, zoals haar leven was gelopen. Ook het welkomst- en dankwoord waren bijzonder, maar vooral het gebed uit het Aramees (Het Onze Vader) spreekt mij zo aan, dat ik het nu als mijn "avondgebed" gebruik. De mensen vonden het allemaal een mooie en warme dienst!
Ineke Oberholz

Klik hier voor het gebed

 

Gerda wilde weg van patronen, ze wilde naar het gevoel en weten. Dankzij de door jou geleide gedenkingsbijeenkomst voor Gerda is de liefde gevoeld door alle aanwezigen. We werden mens en één met elkaar in het gevoel. Bedankt.
Koos van Zandwijk

Door wat jij ons bij het welkom vroeg te doen en door wat jij zei, voelde ik me niet alleen daar staan, maar ineens sterk verbonden, samen met elkaar, rond Gerda.
Truus Hereijgers

 

Je maakte de uitvaart van Joke tot een warme gebeurtenis. Jouw beschrijving van haar levensloop en bovenal je prachtige gedicht waren treffend.
Van iedereen complimenten daarover. Ik ben trots op je, Carella, je was het dubbele waard.

André Rottier

- Ik was blij verrast toen bleek dat hij zijn laatste opmerking niet bij woorden alleen had gelaten.

Voor gedicht Joke: klik hier.

 

De bezoekers bij Harry's crematie hebben niets dan lof. Je hebt het fantastisch gedaan. Geluk dat wij jou hebben gevonden. Wij zijn je daar dankbaar voor. Mensen wisten niet wie je was, en schatte je in als mijn beste vriendin. Zo hoort het ook.
Anneke ten Broeke

 

Lichtjesavond

Wat een indrukwekkende overdenking! Ik werd erdoor meegenomen in het gevoel en heb nu handvatten om anders naar afscheid en verdriet te kijken.
Jan de Vlaming

- Hij speelde piano die avond en nam op zijn beurt mij mee in het gevoel.

 

Hartelijk dank voor de aanvullingen en de vertaling in het Engels. Wij vinden het heel goed en mooi vertaald.
Familie Boshuizen

- Dit betrof een toespraak voor de bruiloft van hun dochter.

 

Ik heb er niets van gehoord, maar het was prachtig!
Een dove man.

 

Toen mijn oma overleden was, vroeg mijn familie mij of ik als naamgenote een gedicht wilde voordragen tijdens de dienst. Ik zei spontaan ja, maar gaandeweg bedacht ik me dat ik niet zomaar een gedicht wilde voordragen. In de periode tussen mijn oma’s overlijden en haar begrafenis vond de kunstroute in Soest plaats. Er was ook een open podium waar mensen gedichten konden voordragen. Carella Hommes was daar ook en droeg wat gedichten voor over haar ervaringen tijdens haar werk als vrijwilligster in de terminale zorg en haar werk in ritueel begeleiding. Ik was erg getroffen door haar gedichten en vroeg of ze een gedicht voor mijn oma had. Wij hebben een tijdje gepraat over mijn oma. Ze had geen kant en klaar gedicht. De volgende dag stuurde ze mij, een kersvers gedicht. Door haar gemaakt naar aanleiding van mijn verhaal. Ik begon spontaan te huilen, zo treffend had ze mijn oma, hoe ik haar beleefd heb, in woorden gevangen. Ook mijn moeder en tantes hadden dezelfde ervaring bij het lezen van het gedicht. Een zeer ontroerende en bevrijdende ervaring.

Anita Vreugdenhil

Voor gedicht Anna: klik hier.

 

Beste Carella,
Jouw mooie gedicht dat je geschreven hebt naar aanleiding van mijn verhaal na het overlijden van mijn vader heeft mij heel veel kracht gegegeven, ook in de afgelopen periode. Er ging heel veel rust vanuit. Het was echt een gedicht voor mij over mijn vader.
Hartelijk dank.

 

Reactie n.a.v. Lichtjesavond

Beste Carella,
Dank voor je medewerking aan onze Lichtjesavond van 17 november. We kijken allemaal met een fijn gevoel terug naar deze avond. De reacties van de nabestaanden komen ons nog steeds ter ore. De reacties over jouw inbreng zijn ook zeer positief. Een prettige stem om naar te luisteren. Een mooi verhaal waar een ieder voor zich wat uit kon halen. De neutraliteit van jouw inbreng maakte het juist zo geschikt voor een avond als deze. Het noemen van gevoelens bij name geeft herkenning en samenhorigheid. De mensen die aanwezig waren hebben er een goed gevoel aan over gehouden. Geen verplichtingen en geen moeten, alleen luisteren naar woorden die je op dat moment raken.Al met al een mooi stukje werk.
Deze avond is een steun geweest voor velen, mede dankzij jou. Nogmaals bedankt
Annelies van Pijpen

 

Artikel Soester Courant

Eerste ritueelbegeleidster in Soest
Carella Hommes maakt afscheid 'iets echts en persoonlijks'

Een nieuw beroep: ritueelbegeleidster. De meesten zullen er nog niet of nauwelijks van gehoord hebben, maar Carella Hommes uit Soest is het. Ze treedt op waar mensen bij een plechtigheid als een afscheid of een herdenking verlegen zitten om teksten, muziek, symbolen en beelden, maar die geen beroep willen of kunnen doen op de traditionele begeleiders als predikanten en pastores.

(klik hier voor het volledige artikel).

 

Uit een maandbrief van een kerk

“Op dinsdagavond beleefden we een bijzondere gemeenteavond als afsluiting van de wijkontmoetingsavonden rond het thema: (nieuwe) rituelen rond levenseinde en dood. Carella Hommes, die onlangs haar opleiding als ritueelbegeleidster heeft afgesloten, vertelde aan de hand van een afscheidsceremonie voor haar neef op indrukwekkende wijze wat zij voor vorm gekozen had om dit afscheid gestalte te geven. Juist deze persoonlijke toets maakte veel indruk. Hartelijk dank Carella voor je openhartigheid en je moed om je ervaringen met anderen te delen!”
 

Reacties naar aanleiding van een herdenkingsbijeenkomst voor mijn overleden neef

“Het is net of ik je neef ken. ”

“Je had mijn mans begrafenis mogen doen. ”

“Ik kreeg het gevoel dat ik door een warme wolk omhuld werd. Ik kreeg het warm en hoorde de stem van mijn overleden baby van heel ver weg zeggen:‘Het is goed, mamma.’ Ik heb nu vrede met haar overlijden en ben dankbaar dat ik dit mee mocht maken. ”

“Wat vloeien de teksten mooi in elkaar over.”

“De stilte die je hield had nog langer mogen duren.”

“Enkele jaren geleden is een neef van ons om het leven gekomen bij een door hem zelf gezocht ongeval. Hij was 25 jaar. Hij was geboren in Canada en heeft daar al die 25 jaar geleefd. Onlangs werden we uitgenodigd om mee te werken, met muziek en gedicht, aan een herdenkingsbijeenkomst. Wij hadden daar al heel wat ervaring mee en waren dus erg benieuwd hoe het zou gaan. Zelden heb ik zo intens meegeleefd en meegevoeld met waar het allemaal om ging: neef Pierre was weer even in ons midden en wij hebben de gelegenheid gekregen om alsnog afscheid te nemen. En dat was goed.”

 


© 2018 Carella Hommes - Buntweg 20, 3768 AW, Soest - T: 035 6025906 - M: 06 30940122
Klik hier voor home Klik hier voor wie ik ben Klik hier voor wat ik bied Klik hier voor mijn gedichten Klik hier voor informatie over kosten Klik hier voor reacties Klik hier voor links Klik hier voor een contactformulier Klik hier voor nieuws Tekstgrootte veranderen - klein Tekstgrootte veranderen - middel Tekstgrootte veranderen - groot